søndag 29. mars 2009

Gammelt med sjel og puteproduksjon


Jeg er så heldig å bo i det gamle sveitserhuset etter mine besteforeldre. Vi har forsøkt å bevare det etter beste evne, og har derfor ikke skiftet ut mer enn absolutt nødvendig. Alle vinduene er de samme som når mine besteforeldre flyttet inn i huset, og all utvendig panel er original. Derfor er verken glassflatene eller panelen plan og glatt, men det er koselig å tenke på at min bestemor vasket de samme rutene og min bestefar omhyggelig passet panelet med linoljemaling. Bestemor var en flittig bruker av taburetter. De var både kjøkkenstoler og utemøbler. På varme sommerdager tok hun med seg taburetten ut og satte seg i skyggen av den store syrinen. Heldigvis har jeg også fremdeles syrinen.


I vinter har jeg holdt på med nye puter. Tidligere har jeg hatt en tendens til å lage putene litt for små og knuslete. Men nå synes familiemedlemmene mine at jeg har slått litt vel mye på stortromma. Den avlange passer til standardputene på 50 cm x 70 cm mens den firkantede er 50 cm x 50 cm.


Den avlange er brodert på linstoff med hullsøm i kanten rundt.

På den firkantede er motivet strikket og kappen rundt faldet med hullsøm. Så putene er ikke laget på en kveldsstund. Jeg håper strikkemotivet ligner litt på blomsterklokker.

lørdag 28. mars 2009

Nye hagekort



Jeg har trykket opp noen nye kort med motiver fra hagen. Jeg har fått laget de i to forskjellige størrelser.
Store doble 14,5 cm x 10,5 cm (størrelse ferdig brettet). De leveres med lyse gule konvolutter laget av resirkulert papir, pakket i cellofanposer. Pris 25 kr/stk

Små doble 10,5 cm x 7,5 cm (størrelse ferdig brettet). Leveres uten konvolutt. Pris 13 kr/stk.

Ønsker du et av hvert (totalt 8 store og 8 små) sender jeg fraktfritt.

Malurtkrans:


Bourbonrosen 'Great Western':


Glassmugge og glass:


Gammel vanningskanne:


Sigrid Undseth favorittrose, 'Loise Odier':


Hengekøye med sommerhatt:


Revebjeller bak Veronika:


Benk med pute:


Alle bildene er klikkbare

søndag 15. mars 2009

Forbilder og sommerkjole


De fleste av oss har vel forbilder. Et av mine er uten tvil Tasha Tudor Så de gangene noen sammenligner meg og hagen min med henne og hennes fantastiske hage blir jeg veldig stolt. I tillegg til å ha flott hage, hadde hun også så fine kjoler. Jeg har nå brukt noen vinterdager til å sy meg ny sommerkjole. Noen kaller det kostyme, og det er kanskje mer riktig. Her er utgangspunktet: Stoff fra Kjolesenteret på Lillo, samt gamle knapper kjøpt på et marked. Og så er det hyggelig å bruke godt gammelt utstyr. Gammel brodersaks samt min bestemors fingerring.



Kjolene mine har en tendens til å bli ganske like, men denne gangen ville jeg ha den litt luftigere. Før har de hatt linning i halsen samt lange ermer. Nå tegnet jeg inn krage og kortere ermer. Gulvet blir bestandig tatt i bruk når stoffet skal klippes, og da er pusen alltid på plass. Og hun skal bestandig sitte oppå mønsteret.



Glidelås passer jo ikke helt inn i den tidsepoken mine kjole ligner på, så da må det bli mengder med knapper i stedet. Det er en del jobb å sy i ørten knapper, og ikke forglemme å lage like mange hemper.



I dag ble kjolen min ferdig. I tillegg til at ingen har maken til den, er den også billig. Den koster meg ikke 300,-. Og så er det jo veldig koselig vintersyssel å sy også.