lørdag 27. juni 2009

Engelskinspirert hage


Vi har forskjellig smak både når det gjelder valg av klær, bil, hus og også hagestil. Selv synes jeg at alle de forskjellige hagestilene har fine elementer. Selv har jeg en romantisk, rotete og noe engelskinspirert hage. Jeg kunne nok tenkt meg å ha den noe mindre rotete, men det henger sammen med flere ting. Jeg har ikke nok tid til å luke og har samtidig vondt for å nappe opp og kaste pene planter som har frødd seg til steder de egentlig ikke skal.
Nå som sommervarmen har kommet som et skudd får jeg nesten ikke tid til å nyte plantene før de visner ned av heten. Tiden går med til vanning, vanning og atter vanning. I løpet av to dager har hagen eksplodert. Hver dag kommer nye stauder og roser i blomst. Jeg har oppdaget at jeg dessverre har lett for å klage på været. Enten er det for tørt, for varmt eller så kommer regnet for hardt. Vind er noe av det jeg liker aller minst. Når gradenstokken nærmer seg 30 grader er det for varmt for både hagen min og meg. Men jeg fant jo ut at det er tross alt bedre å ha en besøkhage i hete enn en i striregn.

Her er en bildeserie fra 26. juni: Helens engelskinspirerte hage

5 kommentarer:

Tonerose sa...

Nydelig bildeserie du har lagt ut link til! :o) Hagen din er utrolig vakker!!

Vet du forresten hvor det går ann å få bestilt boken din fra? :o) Jeg har forsøkt flere nettsteder, men den er utsolgt over alt.. hm.

Ønsker deg en herlig søndag!!

Lene fra Lillehammer sa...

Så flotte bilder Helen, skikkelig inspirerende.
Her går det også i vanning hele tiden med untak av midt på dagen da.
PS! Jeg skulle hatt tak i en type caprifol som lukter jeg. Jeg mener å huske du hadde en type som duftet men jeg lurte på om du hadde noe navn, evnt. vet du hvor man kan få tak i en sånn? Jeg har noen selv men jeg tror ikke de lukter nemlig og de jeg har funnet hos gartneriet har ikke de rette fargene, der går de i mer orange/gult.
Ønsker deg en strålende søndag på toten Helen.....nyt sommeren og ikke minst hagen din som sikkert er kjempeflott nå!

IngunnBW sa...

Nå ser jeg virkelig hvor fin alperipsen din gjør seg som hekk :) Man må være påpasselig med å få med seg alt som skjer i haven om dagen, jeg har mine fulle hyre! I dag er det disig, så nå skal jeg ut på en fotrunde.

Ha en flott søndag i den nydelige haven din!

Hilsen fra landet sa...

Ja spennende med ulike hagestiler, og utrolig mye kan være fint bare det er gjennomført.

Det er svært lett å elske din hage, som du nok vet fra før.

Håper dere får kost dere masse og nyte den i fulle drag.

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Takk for sist. Så koselig.
Jeg ble visst litt opptatt med kamera på slutten, så jeg fikk ikke sagt takk for meg i går.
Du skal ikke se bort fra at det blir en ny tur ;) kanskje i litt mere overskyet vær.