søndag 14. november 2010

Å spinne seg en gyllen tråd


Denne uka kom forfatter Elin Sveen ut med sin tredje bok "Å spinne seg en gyllen tråd". Dette ble en "tea-table book" av dimensjoner og jeg er mektig stolt over å være en av de presenterte i boka. Boka er viet personer fra Toten som på hver sin måte har "spunnet seg sin egen gyllen tråd". Hun har klart å velge ut både kjente og ukjente navn og jeg har etter å ha bladd i boka blitt mektig stolt av å være en Totning.
Dette er en mektig bok på mange måter. Jeg kjente klumpen i halsen ved å se og lese i boka flere ganger. Ikke minst i kapittelet til Marit og Øivind Kolloen.

Nå er jeg en lettrørt person, men bildene til Hilde Grønstad Sunde var sammen med teksten så mektig for meg at tårene nesten presset på. Tenk å klare og male slike stemninger og når de attpå til er med så romantiske detaljer, blir de innertier for meg.

Andre som er viet et kapittel er blant annet Peder Andersen Balke, som vel muligens er en av Totens største sønner. Svein Erik Brodal er jo også en vi Totninger er stolte over. Og ikke minst, Knut Anders Sørum:

Sammen med disse har altså jeg fått lov til å bli presentert. Elin har skrevet et varmt kapittel om stemninger, dufter og helhetlig opplevelse i besøkshagen vår, sammen med mine bilder.


Dette var bare et lite utvalg fra boka. Alt kan jo ikke røpes. Her
har jeg laget en liten bildeserie om boka. Bakgrunnsbildet til bildeserien er et utsnitt av et av de herlige bildene til Hilde Grønstad Sunde.
Jeg håper du har lyst til å se og nyte mer av denne boka. Jeg sender deg mer enn gjerne et eksemplar. Dette er vel årests julegave? Ta gjerne kontakt med meg her

6 kommentarer:

Linnemi sa...

Boken ser aldeles nydelig ut. :)

Marie sa...

Å så flott! Gratulerer med å vere ein del av dette :)

Vigdis i Romerikshaven sa...

Åh, så nydelig! Og gratulerer til deg, Helen!

Tiziana sa...

Hi Helen!
I found your blog only yesterday and I was enchanted by your images and
stories from your garden!
It will be one of my favorite blogs!
Too bad they did not know the language, the book seems very nice and interesting.
Hugs

Anonym sa...

Nydelig bok! Hadde ikke blitt den samme uten deg..

Anonym sa...

supreme
curry shoes
off white outlet
palm angels
kyrie 9
cheap golden goose
fear of god
golden goose
nike off white
palm angels outlet