lørdag 15. januar 2011

Sommerkjole


Sommerkjole - eller kostyme, det er vel det riktige uttrykket. Som flere andre bloggere, er jeg også veldig betatt av blant annet Jane Austin og Miss Marple for å nevne noen. En av grunnene er de engelske hagene, men også de fine kjolene. Men det er ikke mange som bruker slike kjoler lenger dessverre. Jeg har valgt å bruke kjolene mine i hagen min om sommeren, og da er det greit å ta vintermånedene til å sy.

Jeg hadde bestemt meg for å sy en blåtøyskjole, og holdt på lenge før jeg fant stoff. Jeg fant til slutt dette busserullstoffet på Grinakervev på Brandbu. Det ble akkurat slik jeg hadde tenkt meg.
Men dette sømprosjektet holdt nesten på å gå i vasken. Jeg pleier alltid å vaske nye stoffer før jeg klipper, men denne gangen ble det helt glemt. 7% krymp høres kanskje ikke så mye ut , men 6 cm krymp i livvidde er jo en del. Heldigvis pleier jeg å klippe godt med sømmingsmonn i tillegg til at jeg syr plaggene romslige. Så det gikk greit etter vask, med justering av noen sømmer.

Jammen finner man mange flinke og kreative i denne bloggverdenen. Det er blant annet gjennom denne bloggen jeg har funnet fram til mange forskjellige broderidamer. Hos meg er det begrenset hvor mange broderte brikker og duker jeg har plass til, så da tenkte jeg at en brodert krage på sommerkjolen måtte prøves. Her er det kombinert forskjellige sting, blant annet hardangersøm brodert på lin.
Begge bildene er klikkbare.