søndag 3. august 2008

Frøken rose 2008 - Primadonna

Jeg fikk lyst til å legge inn en kandidat til rosekonkurransen som Moseplassen arrangerer.

Valget mitt falt på den kanskje mest berømte engelske rosen 'Constance Spry'. I stedet for å døpe den med et egennavn, håper jeg det er lov å gi den tittelen Primadonna. For det er akkurat det denne rosen er. I ordboka beskrives en primadonna på denne måten:
Førstedame, den fremste sangeren ved en opera; overf: fordringsfull, lunefull person. Bedre kan ikke 'Constance Spry' beskrives.

Det er ingen tvil om at hun er hagens blikkfang og ubestridte dronning i begynnelsen av juli. Rosen dufter godt også, men den er ikke rosen med den beste roseduften etter min smak. Duften på denne rosen blir i faglitteraturen beskrevet som myrra.

Hos meg er den plantet på hver side av en rosebue som leder inn i en allé av roser. Ettersom alle rosene der er foredlet av engelskmannen David Austin, har jeg kalt denne alléen for 'Austin alle'.

'Constance Spry' er en engangsblomstende klatrerose. Den har en kort og intens blomstringsperiode. Dessverre står hver blomst veldig kort, og en regnskur midt i 'glansperioden' ødelegger vedlig mye.

Jeg har plantet isop på hver side av singelgangen, og jeg har latt akeleiefrøsjernen få lov til å frø seg så mye den har lyst til for å gi 'Primadonnaen' den rette romantiske akkompagneringen.

Rosen har nå stått i hagen min i mange år, og sakte men sikkert har den krøpet opp over rosebuen.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Frøken Primadonna er riktig praktfull :)
så flott at hun og du er med i konkurransen :D

PS: Det er Moseplassen som holder konkuransen, så fint om lenken fører dit. Det er der presentasjonen og avstemningen kommer til å ligge. (jeg eier jo begge bloggene, men har kun ett notis oppe på hageblogger)

Min Verden sa...

Hun er vakker - VAKKER - VAKKER! Det er nesten litt urettferdig for de andre kandidatene :) Lykke til. Jeg skal ha en Constance spry til neste år! Eller - egentlig tre :) De var utsolgt hos Roseexperten da jeg var der. Lykke til. Hanne

Min Verden sa...

Ble mange lykke til her - men da skjønner du at jeg mente det :)

M.E.V. foto sa...

Nydelig! Jeg skal ha meg roseportal neste år, og da står denne skjønnheten øverst på handlelisten. Veldig fine bilder/kombinasjoner:)

Anniken sa...

Omg, *dør av misunnelse* Sov med ett øye åpent, så jeg ikke kommer å graver opp rosene dine!

Constance spry busken/e dine er skikkelig superfine!!=D

heidi sa...

Hei.
Frøken Primadonna er bare helt nydelig, utsøkt vakker sammen med akeleiefrøstjerne. En favoritt.
En vakker dag tar jeg turen over Mjøsa og kommer og ser på hagen din, noe av det fineste jeg har sett!

Som mine dager er sa...

Nydelig Primadonna og flotte bilder. Hele bloggen din er så fantastisk fin. Bare MÅ linke deg.

Hilsen Marit

Sigrunn sa...

Åååå,for noen nydelige bilder,blir ikke lei av å se på noe så vakkert.
Tror sannelig jeg linker deg hvis det er greit.

IngersATELIER sa...

Morn:) For en nydelig blogg, og for en hage du har. Så utrolig vakker at jeg blir glad av å se på bildene.
Ha en vakker mandag.
Håper det ikke gjør noe at jeg linker til deg!
Hilsen Thalia!

Anonym sa...

情趣用品,情趣,伊莉論壇,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,plus,痴漢論壇,維克斯論壇,情色論壇,性愛,性感影片,校園正妹牆,正妹,AV,AV女優,SEX,走光,a片,a片免費看,A漫,h漫,成人漫畫,免費A片,色情網站,色情遊戲,情色文學,麗的色遊戲,色情,色情影片,同志色教館,色色網,色遊戲,自拍,本土自拍,kk俱樂部,後宮電影院,後宮電影,85cc免費影城,85cc免費影片,免費影片,免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲,好玩遊戲區,A片,情趣用品,遊戲區,史萊姆好玩遊戲,史萊姆,遊戲基地,線上遊戲,色情遊戲,遊戲口袋,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖,A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品