mandag 21. juni 2010

Endelig oppdatering fra Fredholm


Her kommer endelig noen bilder med status fra hagen på Fredholm. Som jeg vel har nevnt før, har jeg ennå ikke fått til noen skikkelig vårhage. Det har derfor ikke vært noe særlig å ta bilde av ennå. Jeg er dessuten treg til å ta vårpussen i bedene, så jeg har nesten dårlig samvittighet ovenfor de få pene vårblomstene jeg har der de står i villnisset om våren. Blant annet en veldig søt fylt blåveis jeg har fått av en hagevenn. Ofte blir derfor de første av årets hagebilder tatt av allium. Det er "min" vårblomstrende løkplante. Kan det ha noen med fargen å gjøre:-)?


Her ser dere den foran hekken av serbergran. Rundt alliumen er det hosta og bronseblad. Foran alperipshekken før den ble klippet ned til en streng lav kanthekk.

Og her fra et annet bed i hagen der alliumen har følge av blant annet lammeøre. Akkurat nå er vel lammeøre på det aller fineste? Akkurat passe høyde.

Her et bilde av hele bedet under lindetrærne. I år er trærne klippet hardt for å gi mer lys til bedet. Klematisen på stativet i midten er allerede høyere enn stativet. Noen som har gode forslag til å forlenge stativet?

Etter mange, mange år med ønske og planlegging av lysthus, har jeg endelig fått det på plass i hagen. Her kommer noen små smakebiter med noen detaljer fra lysthuset.

Her ser dere utsikten fra lyshusdøren. Snøballbusken har nok ikke vært finere enn den er i år. Helt uten lus. Sammen med den hvitbrokede spisslønnen har den vært hagens stolthet i disse dager.

Lysthuset har detaljer fra sveitserhuset vårt, så blant annet vinduene har samme utforming som på glassverandaen. Det er jo vanlig med farget glass i slike vinduer, så selv om huset ikke har det syntes jeg det passet bra med små blå blomster i vinduene til et lysthus i en blomsterhage.

Og endelig kunne husprinsessene komme opp på veggen.

Jernurnene har blitt for små til å romme fuchsiaplantene som bar vokser og vokser. I år ble det derfor bedre plass i hostbedet ved at en stooor plante ble tatt opp og delt i to. En del til hver urne.

Til slutt et bilde av min sønns egen 'Gerbe Rose'. Denne tok han som stikling i fjor
sommer. Flere av rosene han stiklingsformerte i fjor har blitt store, flotte , kraftige planter som allerede har blomstret. For eksempel 'Rose de Rescht' og 'Penny Lane. Vi var nemlig heldigere med overvintring av stiklingene i år sammenlignet med i fjor. Nå har vi hatt dem i spirekasse med lys på ca 4 grader i hele vinter.

9 kommentarer:

Kristins Hus sa...

Helt vidunderlig, Helen !!!
Fine detaljer fra en nydelig hage, og fine bilder!! Du fotograferer selv...??!
har du drivhus, siden du får ting til å blomstre så tidlig? ...rosene feks.?
Her er det veldig sent i år, kaldt og utrivelig ute...
Skulle tatt på deg hage-planleggingsoppdrag du. Gjør du det, kanskje?
Vi har vedlig stor tomt, med utrolig mange muligheter. Vi er godt i gang med beplantning m.m men skulle gjerne hatt noen ideer og råd ;-)
I allefall, nydelig eiendom du har!
Ha en fin uke videre, og kos deg i den vakre hagen din:-)
Kristin

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Jeg har gledet meg lenge til hageåpningen din, jeg :) Til å se lysthuset, ikke bare det flotte taket som blinker så blidt når en kjører forbi.
Ses snart!

♥ Gamleheksa ♥ sa...

I dag har jeg vært uskikkelig og tjuvlånt et bilde fra deg. Men for den gode saks skyld, håper jeg:)Litt reklame denne gangen også. Jeg får håpe det er lett å få tilgivelse, når jeg var for kjapp til å få tillatelse.

Lene fra Lillehammer sa...

Hei kjære deg! Endelig kom det bilder fra deg igjen, helt herlig og igjen kan du vise frem de flotteste bilder fra hagen din, helt vakkert og jeg blir helt målløs. Gratulerer med lysthus forresten, hadde vært morsomt å se litt mer av det. Men kjenner jeg deg rett er det helt sikkert superflott og helt Helen.
Ønsker deg en strålende uke!

IngunnBW sa...

Fantastisk å se nye bilder fra haven din igjen, Helen! Du fortsetter i samme nydelige stil som før :) Det nye lysthuset må være en drøm, den vakre blondegardinen viser standarden :) Gleder meg til flere bilder!

ingridn sa...

Hei Helen. Nydelige bilder fra hagen din og fra det nye lysthuset. Håper jeg kommer meg så langt at jeg får sett det "live", ellers får en bare nyte bildene du legger ut.
Ha en flott sommer.

Jonna sa...

God idè med hosta i urner, det ser staselig ut.
Imponert over G's gartnerevner, må jeg si!

Trines Hus og Hage sa...

Hei Helen!
Det ser veldig innbydende ut hos deg, og spesielt bildet av lysthuset ser helt skjønt ut. Gleder meg til å se det live i sommer. Artig med sønnenes interesse for poding og at han lykkes så godt! Gerbe Rose ser helt fantastisk ut. Jeg har kjøpt den som barrot i år, og er spent på hvordan den blir og overvintringsevne her.
Nå begynner hagen hos meg også å bli høyreist og frodig med pioner som akkurat såvidt har begynt, og de fleste roser på trappetrinnet med å blomstre.
Vi får sende en e-post ang et besøk på Fredholm i sommer. Jeg har lyst til å få med roseblomstringen, også de engangsblomstrende.
Nyt sommerdagene og din særs herlige hage. :)
Klem Trine

noor sa...


https://khalejmovers.com/نقل-اثاث-بمكة/
https://khalejmovers.com/نقل-اثاث-بالاحساء/
https://khalejmovers.com/نقل-اثاث-بجدة/
https://khalejmovers.com/نقل-اثاث-من-الرياض-الى-القصيم/
https://khalejmovers.com/شركة-نقل-اثاث-من-الرياض-الى-البحرين/
https://khalejmovers.com/نقل-اثاث-من-الرياض-الى-الدمام/