fredag 8. juli 2011

Ukjent roseJeg storkoser meg med ferie og muligheten for å være hjemme i hagen min om dagen. Selv om mange savner skikkelig sommervær, må jeg si at været har vært ypperlig for hagen. Passe med regn som har kommet forsiktig, og temperatur over 20 grader.
Mange trivelig hagegjester som jeg kan dele hagegledene mine med gjør feriedagene flotte. I går hadde til om med flere av gjesten mine med gaver til meg. Blant annet denne nydelige lille buketten, samt en pottet rotstikling av samme ukjente vakre, velduftende rose. Hagegjesten vet nemlig hvilken farge som ligger mitt hjerte nærmest. Så, kan dere hjelpe oss med navnet på denne rosen. Den blir 3 meter høy, setter masse rotskudd, remonterer, men danne ikke nyper. Jeg er nok ganske sikker på at det er en Rugosatype, men aner ikke hvilken.

6 kommentarer:

Helene Orskaug sa...

Hei! For meg ser dette ut som en Rynkerose. Rosa Rugosa. Den skal også dufte godt:o)

Ha en fin fredag!
Heleneklem

Margrethes hus og hage sa...

Så vakker farge. Kan ikke hjelpe med navn, men det er nok en rugosa, ja :)
Så deilig å ha fri, og kunne nyte dagene i den fantastiske hagen din :)

Hilsen Margrethe

Min Verden sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Lene fra Lillehammer sa...

Gjetter på Roseraie de L`Hay, men så var det det med høyden da...hmm. Vel, bare vill gjetning dette på en ellers så våt fredag.

Trines Hus og Hage sa...

Hallo Helen!
Så hyggelig med rosestiklingen fra en hagegjest. Dessverre kan jeg ikke si noe mer enn du allerede har funnet . Koste meg med å kikke på innlegget under også. Å, så fint drivhuset har blitt!!!! Helt utrolig fint, og jeg kan tenke meg det er kjekt å sitte der inne for ei pause, det være seg en hagegjest eller deg selv innimellom hageøktene.
Håper på å få tatt en tur i år også, og få tatt både hage og drivhus i nærmere øyesyn. Og ikke minst hilse på deg og familien, det er ei stund siden sist nå.
Det blomstrer om dagen, og det er herlig!
Lykke til med oppklaringen av rosesorten, og kos deg videre. :-)
Sommerklem Trine

letrecivette sa...

One of the most beautiful blog that I see!
Elegance and charme!
Nice to meet you!
Greetings,Monica