søndag 30. desember 2007

På tampen av året

Det var så hyggelig å lese at noen venter på nye innlegg fra meg. Så her kommer litt oppsummering i bilder fra de siste dagene. Først vil jeg vise en av julegavene jeg laget i år. Det er vel ikke så veldig spennende ettersom jeg har vist tilsvarende sjal i hvitt. Men jeg ble så godt fornøyd med det hvite, at jeg bestemte meg i god tid før jul at jeg skulle lage et i julegave også. Og så har jeg tatt testen som noen tipset meg om for å finne ut om sjalene er ekte. Og det gikk helt greit, det var ikke noe problem å trekke sjalet gjennom gifteringen.


Selv om vi har vært rundt på mange koselige julebesøk, så har jeg også hatt tid til å kose meg med med håndarbeid. Jeg har blitt litt hektet på blondestrikking og har funnet fram til mange fine mønstre på nettet. Blant annet denne Blondestrikking. Det er her jeg har funnet fram til møstret på blonden på bildet. Jeg er ikke helt sikker på hva jeg skal bruke den til ennå, men jeg tror den ville bli fin som kant på en hvit kongregardin. Blonden skal vise en ranke med roseblader. Det er kanskje ikke helt lett å se, men jeg vil tro det blir tydeligere når jeg har blokket den ut. Bildet viser også en av favorittpapirklippene mine. Den er jo nesten som en blonde den også.


Jeg har vært heldig og fått mange flotte julegaver. Blant annet en hvit oppstammet azalea. Den er bare helt vakker. På bildet ser dere den foran en av favorittpynten jeg har til jul. Advents/jule stjernen fraGeorg Jensen. Den henges opp i vinduet i advent og flyttes over til toppen av juletreet på julaften. Til venstre på bildet ser dere en artig detalj på en av blomstene på azaleaen. Den har nemlig noen rosa striper.


En annen ting som sto på ønskelisten min var en husprinsesse fra Henning. På bildet ser dere den sammen med den fine buketten sønnen min fikk etter at han hadde underholdt med sang og spill på gamlehjemmet. Lysestakene er jeg ekstra glad i. De har jeg arvet etter bestemor og bestefar.


Til slutt et bilde fra hagen i vinterskrud. Den runde iskula ved siden av lykta har yngstesønnen produsert. Den har han laget ved å fylle en ballong med vann.


Andre ledige stunder i jula har blitt brukt til å studere frøkatalogen fra Chiltern Seeds. Det er nemlig favorittstedet mitt for kjøp av frø. Denne er allerede valgt ut for å testes til neste år.

5 kommentarer:

Pinneguri sa...

Hei Helen, og godt nytt år til deg også. Jeg kommer flyttende til Oslo igjen så da, blir det nok lettere å komme oppover. Jeg er fortsatt spent på hvordan det går med klematisene dine; det var gøy å se vinterbildet.
Takk for blondelenka :)

Lene sa...

Ahhh... Du den fargen på det sjalet er en av mine favoritter. Aldeles nydelig var det.

Jeg ønsker deg og dine ett riktig godt nytt år - og ser frem til mange koselige bloggstunder i 2008 :)

Nyttårsklem fra Lene

Trines Hus og Hage sa...

Hei Helen! Har faktisk skrevet en e-mail til deg i dag også, men nå som jeg oppdaget at du har kommet med et nytt innlegg, måtte jeg jo legge igjen spor etter meg! Ble veldig fasinert av vinterbildene dine. Det har vært helt eventyrlig ute i lang tid, særlig i førjulstiden og første del av julen. Blir også veldig imponert over hvordan du får til å lage disse skjønne bildene på dataen din. De er virkelig et fryd for øyet! Ble også veldig begeistret over dine gamle lysestaker fra besteforeldre. Å, så vakre! Så moro også å bruke og verdsette ting som er arvet fra de gamle.
Azaleaen var jo skjønn, buketten fra spillejobben (så flott at han gjør slikt) og sjalet du har heklet var også nydelig. Veldig koselig at du har lagt ut noe på bloggen igjen! Snakkes vi, Helen! Trine Ps: Hva var den planta du har bestemt deg for å så? Kjempefin!

Mia sa...

Godt Nytt År til deg, Helen! Herlige vinterlige bilder fra hagen din. Nå har vinteren kommet hit til meg også (eller ihvertfall en del snø, men så kommer det en del regn innimellom også... ikke akkurat en slik vinter jeg ønsker meg).

Pleddet i innlegget mitt har jeg nok ikke strikket selv, det er ferdigkjøpt fra Lisbeth Dahl (men neste gang skal jeg nok strikke selv... har jo strikket en del før, men det er flere år siden, og nå er det mest søm som gjelder... og så litt hekling da...)

Trines Hus og Hage sa...

Hallo Helen! Håper du har det bra på det nye året. Du, jeg har gitt deg en utmerkelse. Du trenger ikke sende den videre, hvis det ikke føles naturlig. Ha det fint, Helen! Klem fra Trine