mandag 7. juli 2008

Hagevandring i begynnelsen av juli

6. juli arrangerte lokalhagelaget vårt 'Åpne Hager' på Toten. Hagen vår var en av 5 hager som hageinteresserte kunne ta en vandring i. Her ser dere min første gjest:

De første jordbærene har modnetNå synger det på siste verset for peonene for i år
Det gjør det også for de engangsblomstrende rosene. Heldigvis finnes det også remonterende sorter, slik som disse to: 'Mary Rose' og 'Rose de Rescht'


Men 'Constance Spry' har gjort jobben sin for denne sesongen


Men ramblerrosene er snart i fullt flor i hagen min. Her dekorerer 'Aglaia' benken min. Det må den få lov til, selv om det ikke blir så behagelig å sitte der.

4 kommentarer:

Min Verden sa...

Guri - så flott du har det nå... Rosene mine er spist opp av rådyr mens jeg var borte et par dager.. Hva gjør du? Jeg tenkte meg en tur på roseforeningens møte når du skal dit. Jeg ønsker å se mer av hagen din. Håper jeg får det til. Hanne

Jonna sa...

Hei, og takk for sist!
Èn ting jeg har gått og tenkt på siden vi var på besøk (det var forresten kjempehyggelig) er hvordan overvintrer du de digre fuchsiaene og pelargoniaene?
Setter du dem kaldt og mørkt, eller driver du dem hele året?
Pellisene ser ikke akkurat ut som de blir klippet ned hver vår :)

Helen sa...

Hei Jonna og takk for sist til deg også. Det var så hyggelig at dere kom på en liten hagevandring, og Cornelia klarte å sjarmere oss alle.
De fleste av plantene i de store pottene mine tar jeg opp av pottene og setter dem i baljer i kjelleren. Da blir de litt lettere å bære. Der står de kjølig med lys hele vinteren fram til påske. Da setter jeg dem til driving i drivhuset.
Det stemmer at mine pelliser ikke blir klippet ned noe særlig om våren. Som du sikkert skjønte på hagen min, liker jeg at plantene blir store og frodige.

Hilsen fra landet sa...

En drøm av en svalende hvileplass... og en av grunnene til at jeg ble sinket på hagevandringern hos deg... ble så oppslukt av å beundre og fotografere at jeg sakket etter de andre! :-D