torsdag 26. juni 2008

Endelig blomstring

Det ble visst litt feil å kalle dette for dagbok. Men nå som jeg har ferie har jeg tid til å vise livstegn fra meg. Jeg koser meg i hagen og har også mange trivelige hageinteresserte på besøk. Endelig kan jeg pynte opp meg putene jeg har laget i løpet av vinteren.

Her er et nærbilde av puten. Til denne har jeg strikket en blomst til midtstykke ettersom jeg synes det er moro med blondestrikking. Resten av puten er i kongre med hullsøm nederst på kappen.

Nå har så smått rosene begynt å blomstre. Det er alltid stas når 'Constance Spry' kommer med de første rosene. Etter hvert har hun fått mye selskap av selvsådde akeleiefrøstjerner. Jeg synes de kler hverandre ganske godt.

Jeg skjønner at mange kan ønske seg noe varmere dager enn de vi har på østlandet om dagen, men fordelen med litt lav temperatur, er at peonene blomstrer litt lenger enn vanlig. Ellers er svarthyllen aldeles nydelig om dagen med sine blondeblomster. Den kan skimtes bak peonen.

Nå i vår har både mannen min og svigerfar stilt opp og hjulpet meg med nytt stakitt. Det er laget i sibirsk lerk, så jeg håper det står i minst 100 år. Jeg ble veldig godt fornøyd, og synes det passer fint i min romantiske hage sammen med sveitserhuset vårt. Men det ble ikke så fint med hvit benk foran hvitt stakitt. Jeg lette og lette etter en høvelig romantisk toseters benk, men ingen var akkurat slik jeg hadde lyst på. Men så viste det seg at benken "min" ventet på meg hos Søstrene Mylius.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Du klarer alltid å ta så koselige og stemningsfulle bilder fra hagen din :-)
Den stolputa vart veldig fin, passer veldig godt til stolen.

IngersATELIER sa...

Heisann... så utrolig delikat og nydelig du har det!
Ha ei flott helg:)

Unknown sa...

Hei Helen,
jeg har hatt din bok siden den ble gitt ut og den gir meg stor inspirasjon vinter og sommer. Vil svært gjerne få anledning til et besøk i din hage sammen med venner. Kan ikke finne din e-post adresse noen sted. Kan du senede meg denne?
Hengiven hagefreak
ingjerr

Unknown sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Anonym sa...

Det ser riktig deilig ut i hagen din, sånn en god stemning på bildene :)
Og for en benk da!

Helen sa...

Hei Ingjerd og takk for hyggelig kommentar. Ta gjerne en titt på nettsiden min Helens hage på Fredholm Der kan du også sende meg mail.

Trines Hus og Hage sa...

Hallo du kreative!
Jeg så du hadde lagt igjen en komentar hos Mia, så jeg trykket på navnet ditt og der var det jo et ferskt innlegg på bloggen din! Stolputa var fantastisk fin, Helen. For et nyelig håndarbeid. Benken så også virkelig fin ut. Den var ikke langt unna da, den benken du lette etter. Geraniumen som vokser ved benken så også så fin ut, synes jeg. Likte så godt den lyse blåfargen! Ha ei fin helg, Helen! Klem Trine

Trines Hus og Hage sa...

Hei igjen!
Bare et lite tips: Om du skulle få lyst til å lage hyllebærsaft av de fine blomstene dine, så kikk på bloggen som heter Grip dagen. Så veldig godt ut! Trine

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
Utrolig nydelig hage du har, og den puten var jo fantastisk...

Kos deg masse i hagen...

Jonna sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Hilsen fra landet sa...

Du har laget putene selv!! Burde vel tenkt det - så trivelige innesyssel på vinterstid, så kan man glede seg til sommeren når de kan benyttes slik som du har gjort i hagen din!