lørdag 19. september 2009

SeptemberhagenDet er tydelig at det har kommet en del nedbør i sommer. Grasbakken er virkelig grønn og frodig, og flere av de seintblomstrende plantene står ennå i fullt flor. I østveggen har den villige rosen 'Gerbe Rose' gledet meg lenge. Hovedfloret hadde hun i overgangen juni/juli, men har ennå noen blomster samtidig med at hun strekker seg til nye høyder. Dette bildet et tatt fra soveromsvinduet i 2. etasje.

Pelargoniene er også veldig flittige. Etter alt regnet har de kommet med mange nye blomster.
Italiaklematisene svikter heller ikke i år. Her er et par i min favorittfarge.


Elegante prydgress er også ekstra fine sent i sesongen.Flittige bunndekkere som er pene fra april til september.

Og til slutt et bilde av min mors petuniakasser. Dette er to planter sådd fra frø tidlig i mars. Ikke noe å si på blomstermengde og villighet. Det skal vel nevnes at de har godt stell også.

11 kommentarer:

Vibeke sa...

FANTASTISKE bilder, fryd for øyet!

Ønsker deg en fin søndag,
Vibeke

IngunnBW sa...

Nyyydelig Helen :) Bildet av det stripete gresset hvor solen lager høylys var virkelig vakkert. Bildene dine er alltid en glede å se. Svært dekorative innslag av Brunnera i bedene dine og flotte malurter!

Vigdis i Romerikshaven sa...

Takk for titten, Helen! Stooore flotte bilder. Håper at nattefrosten holder seg unna slik at vi kan nyte blomstene våre lenge ennå.

Jonna sa...

Takk for det, bedre nå.
Fine bilder av hagen, det er deilig med denne siste runden med remonterende roser og at de høstblomstrende står lenge- i fjor blei jo den siste blomstringen spolert av kulde og regn.
Cornelia plukker daglig av stemorsblomstene (de er hennes)og de ser ikke ut til å gi seg på en stund, heldigvis, så det andre får snå i fred (nesten, den lille nelliken jeg fikk fra deg har også falt i smak hos den unge damen)

Margrethes hus og hage sa...

Du har noen nydelige bilder! vakkert som vanlig, og inspirerende å se!

Ønsker deg en fin start på uken :) Hilsen Margrethe

Berit sa...

Mmmm, ren nytelse!
Hos meg har noen av austinene en flott remontering, de lyser opp. Og jordskokkene to meter oppe, ellers er det dårlig stelt.

Marie sa...

Ja her var det høg WOW faktor!

VAKKERT!

Vivishagerom sa...

Kjempe flott høsthage. Her var det i orden, ja.

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Mye å glede seg over enda hos deg, ser jeg. Det er vel ikke mange blomster i landet som får mere kjærlig stell enn din mor sine petuniaer da. Det er godt de viser sin takknemlighet på denne måten.

Kristins Hus sa...

Takk for fin hilsen, setter pris på det :-)
FOR en blomsterprakt !! Tydeligvis klematis man må satse på ,bl.annet, for blomstring utover høsten.... Vakkert!!
Ha en fin dag og god helg!
Kristin

Solveig sa...

For noen flotte bilder du viser! Her kom jeg jammen direkte tilbake til sommeren gitt:o) Du er så flink til å ta vakre bilder!
Ønsker deg en flott ettermiddag.
Klem fra Solveig