onsdag 7. oktober 2009

Ferdig duk - og svarthyllkrans


Endelig ble jeg ferdig med et håndarbeidsprosjekt jeg har holdt på med siden i sommer. Det startet med at jeg planla å hekle en duk bestående av flere sammenheklede firekanter. Men så fant jeg ut at jeg syntes mønsteret ble litt ødelagt ved å sette bitene kant i kant. Løsningen ble at jeg heller laget åpninger i en linduk og festet firekantene inn i disse. Kantene på duken er vanlig hullsøm, men jeg heklet enn rad rundt der jeg heklet inn noen bergkrystaller. Linstoffet er som vanlig kjøpt på Kjolesenteret på Lillo

Oppå duken har jeg en av mine Marimekko-skåler. Jeg synes de er så fine og anvendelige, og en ny farge står alltid på ønskelisten min. I dag tok jeg inn den siste rosen på 'Mme Boll". Jeg kjøpte den som barrotplante i vår og den har virkelig vokst og utviklet seg til en pen liten busk som også remonterer bra. Himmelsk duft også.
I dag kjøpte jeg med meg en erica for å ha å pynte opp med. Jeg planla å bruke noen av kvistene av den sammen med blant annet svarthyll til å lage en krans. Men når jeg hadde funnet svarthyllkvister gikk jeg forbi en krypende einer jeg har i hagen. Den er en av de få vintergrønne vekstene jeg har med blåaktige nåler. Da ble det einer i stedet for erica sammen med svarthyll.

Det midterste bildet viser en annen liten Marimekko-skål. Den er fylt med de blanke fine bærene til et prydepletre.

18 kommentarer:

ingridn sa...

Oi oi oi, den duken din var bare helt nydelig. Og så masse arbeid som det er å få satt hekling og stoff pent sammen. Lekkert ble det ihvertfall.
Nydelig farge på Marimekkoskålen din, og flott krans.
Vakkert som det meste av det du gjør.
Ha en fin høst.
Hilsen fra Ingrid Nagell Thon

Mariann S sa...

Nydelig duk, genial ide å felle heklerutene inni linstoff :)
Og lekre bilder :)

Tove sa...

Flotte bilder. Både kransen og duken er nydelige:-) Ha en flott høst!

josimo sa...

Fantastiske vakre bilder du tar,og den duken var bare helt nydelig.

Tusen takk fir titten

Marie sa...

Alt du tar i blir vakkert...

Herleg å komme inn til deg :)

Red Hobbitt sa...

Duken var kjempefin! Likte også skålen. Lenge siden jeg har vært i bloggen din, nå kommer jeg snart igjen- for her var det mye flott =)

Anne (Moseplassen) sa...

Nydelig krans og nydelig duk :) Flott hånarbeide!

josimo sa...

Så hyggelig at du var innom bloggen min, setter alltid pris på besøk.
takk for skryt av bildene mine , nei vet du ,jeg har et olympus sp 560 uz,så det er er kun det jeg bruker. Ønsker meg et nytt kamera til jul,føler det er mye å hente i motivene min.
Fortatt god kveld i stua

Sjova sa...

Fantastisk flott duk- imponerande! Og nydeleg krans. Takk for kommentar. Salongen har ikkje teikn på at han er trekt om, men øyrelappstolen har eit anna treverk, så kan hende... Strøken er han iallefall.

Eg sender deg ein mail ang hage, tusen takk for det:-)

God helg!

Dovilė sa...

amazing beauty Helen:) delicate tablecloth, and nice photo:)
good weekend

Trines Hus og Hage sa...

Hei!
Du da, som du tryller både med heklenåla, symaskina og med hyllebær og einer! Flott duk har du laget, Helen. Den må brukes på kaffebordet med andakt! :) Og kransene av einer og hyllebær får meg virkelig til å ønske at min lille hyllebærbusk vil forte seg å vokse litt raskere. Ingen bær på min enda.
Hyggelig og inspirerende å besøke bloggen din, Helen. Jeg har hatt noen stunder i hagen de siste dagene (høstferie vettu) og fått inn potter og en del møbler. Flyttet noen revebjeller, luket litt og ordnet. Flott å holde på i hagen det gode høstværet.
Ha ei strålende uke, Helen! Klem Trine

Lenemora sa...

Utrolig flotte bilder du tar, aldri vært innom her, jeg. Fin blogg!

Klem fra Lenemora

det beste i livet sa...

Hei! Kjempefine bilder du har og nydelig blogg... Du har knallfin hage...har sett den i et blad. Herlig...du er dyktig.! Klem Vivian

IngunnBW sa...

Ååå...så vakker duk! Den ble virkelig nydelig. Du er utrolig kreativ og finner alltid så fine løsninger. Men for et tidkrevende og pirkete arbeide, du kan være ganske så tålmodig og nitid for å sette i gang med et slik prosjekt. Skålen passet jo helt perfekt.

Svarthyllkransen med de små stilkene av blå krypeiner - sukk, sier ikke mer :)
Ønsker deg og dine en flott oktober!

Margrethes hus og hage sa...

Det var en vakker duk. Og for en jobb det må ha vært å lage den. Impponerende!

Ønsker deg en fin helg videre. Hilsen Margrethe

Lisemoren sa...

Nydelig, både duken og rosen.

Hilsen fra Lisemoren

Min Verden sa...

Vakkert - vakkert - vakkert. Ja, jeg gjentar meg selv og jeg kommer til å gjøre det igjen :)

Spørsmål: hasselurt. Kjøper du frø og sår eller kjøper du planter? Skulle gjerne hatt noen og vil gjerne vite hvor jeg kan kjøpe frø. Nå starter jo snart sesongen i planterommet :) Gleder med til våren og sommeren. Jeg kommer tilbake til sommeren tror jeg med familien. Ha en god uke. hanne

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
Noe så nydelig da... knallfin duk...

Ha en super dag og uke...