søndag 11. juli 2010

Årets hageprosjekterJeg hadde planer om å legge ut bilder fra hagen etter hvert som den utviklet seg i sommer. Men med åpen hage hver dag i 14 dager har døgnet hatt litt for få timer. Jeg har tatt meg tid til å ta en del bilder, men bloggen har det dessverre ikke blitt igjen tid til. Så etter at hagen ble stengt i dag, har jeg endelig satt meg ned med bildene.
I tillegg til lysthuset har vi hatt en del andre prosjekter i hagen i vår. Det dreier seg i hovedsak om steinlagte plasser i hagen. Blant annet for å gjøre gressklippingen enkle har vi derfor hatt elever fra Valle videregående skole til å legge smågatestein, elvestein og gammel tegl på tre forskjellige plasser i hagen. Og vi har blitt veldig fornøyd med resultatet. Det har blitt akkurat slik jeg ønsket det skulle bli.
Starter derfor med bilde fra den ene steinplassen. Der er det lagt smågatestein i en oval med elvestein rundt. (Dessverre med duken litt på snei:-))

Et av de andre prosjektene har vært å sette i stand det gamle dukkehuset som min far bygget til min søster og meg. Naboen døpte det "Stubberud" ettersom det ble bygget av bare stubber. Nå har det fått ny panel og maling samt blondegardiner. Og tror du ikke venninnen min Kristin med treningsbloggen sin Tid for trening kom med det gamle dukkeserviset sitt i tillegg til blondene til gardinene. Og endelig fikk det gamle flotte bildet jeg har fått av kusinen min en verdig plass.


Dessverre har nok hagen min skuffet en del gjester i år. De som har reist langt for å se roseblomstringen i hagen har bare blitt møtt med blomstring av de få Kanadiske rosene. Alle ramblerrosene mine har startet på nytt igjen, så rosenebuene mine har derfor vært nakne i år. Jeg får trøste meg med at det faktisk bare er en av dem som er erklært død, den store flotte 'Gerbe Rose'. Og heldigvis har yngstesønnen stiklingsformert flere av den. Her er et bilde av kanadieren 'Martin Frobisher'.


Og her er et par bilder av den flotte kanadieren 'Morden centennial':Som dere sikkert har skjønt er jeg vel anglofil og på englandsturene falt jeg for desserten 'crumble pie'. Nå har jeg vært så heldig å få muligheten til å servere akkurat 'crumble pie' til hagegjestene mine. Det lokale bakeriet Holmstad Hjemmebakeri baker nemlig verdens beste 'crumble pie' til oss. For å holde det i engelsk stil har jeg startet som forhandler av det engelske serviset Blå fasan som har blitt produsert av Burleigh siden 1851.

Og her kommer noen hagebilder nylig tatt rundt omkring i hagen:Ellers synes jeg at jeg er veldig heldig som gjennom hagen og bloggen stadig blir kjent med så mange flotte, kreative og hyggelige mennesker. Tusen takk til Gamleheksa som både gjennom blogg og hagebesøk har markedsført hagen min. Og tusen takk til Cathrine med den inspirerende og flotte bloggen Cathrines kreative hjørne for de flotte innleggene hun har skrevet om hagen min.

7 kommentarer:

Linecas have sa...

Mange flotte bilder Helen.
Kan du vise et bilde hvor lysthuset ligger. Nyssgjerrig på det jeg sjø=))
Arti å se igjen hagen din og jeg tror sannelig jeg har et lite bytte spørsmål til deg og men det tar jeg via hagegal.
Ha en fin fin kveld.

IngunnBW sa...

Nyyydelig, Helen! Det er noe helt speseilt deliakt over bildene dine. Den hvite blomsten som står sammen med akeleiefrøstjernen, hvilken er det? SÅ søt!
Så artig at du har begynt å forhandle Blue Fasan, dette serviset begynte jeg å samle på i våres. Hmmm, sender deg en mail jeg :)

Marie sa...

Hei, Helen og takk for sist :)
Skjønne bilde frå hagen din!
Takk for ein nydeleg guida tur gjennom den romantiske og sjarmerande hagen din :)
Dette skal eg leve lenge på!
Masse inspirasjon å hente.
Angrar at eg ikkje hadde med notisbok for å notere litt meir om dei ulike staudene, eg gløymer namna så fort.
Fleire stauder eg kunne tenke meg å prøve her hos meg :)

Skal kose meg med boka di :)

Ha ein fin sommar vidare :)

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Det ble ikke så flott hagevær i går, nei, så da ble det kanskje litt rolig på besøksfronten.
Det er bare enn sann fornøyelse å nevne deg og hagen for andre. Skulle bare mangle. Dessuten nyter jeg hvert minutt jeg er på Fredholm.

Gratulerer med 19 år som tante i dag også. Hvor blir tida av? Glemmer aldri den våren og sommeren med alt som skjedde, på godt og vondt (vi giftet oss også da;)

Anne (Moseplassen) sa...

så koselig å få litt mer innblikk i hagen din. Jeg kommer nok en tur innom en gang når formen er bedre, så jeg håper du holder på med åpen hage i noen år fremover :)

Nydelig det serviset du! gørrlekkert rett og slett, og ser ut ut til å passe absurd godt inn hos deg. Og den irisen, om du veit hva den heter så ville jeg blitt taknemmelig for navn, den var flott!

Håper du får masse finvær fremover nå da, så hagen kan få komme mer til sin rett :)

Dovilė sa...

I love your lovely garden and I can feel so cosy mood:)

noor sa...


https://khalejmovers.com/معلم-دهانات-بالرياض/
https://khalejmovers.com/شركة-نقل-اثاث-من-الرياض-الى-البحرين/
https://khalejmovers.com/
https://khalejmovers.com/نقل-اثاث-بالرياض-عمالة-فلبينية/
https://khalejmovers.com/دينا-نقل-عفش-بالرياض/