lørdag 13. desember 2008

Juleroser og julepynt

Jeg er nok litt kjerringa mot strømmen når det gjelder julepynting her i bloggverdenen. Når advent starter, finner jeg fram stjerne og lysestake, men julepynten får vente til alt er klappet og klart til høytiden. Jeg holder riktignok på med en del julesaker. Jeg har blant annet vært så heldig å bli invitert til juleverkested der vi laget både hellige-tre-kongers-lys og tovede ullhjerter. Hjemme pusler jeg med papirklipp, ståltråd, einer og kongler. Og ute får pynten komme opp litt før jul.

Jeg har blitt glad i hvite blomster, så jeg har blant annet flere eksemplarer av hvite azaleaer inne. Når jeg besøkte Søstrene Mylius her om dagen, måtte jeg kjøpe med meg hvite juleroser. Forresten så ble det mer enn juleroser også. Jeg anbefaler dere sterkt et besøk hos Søstrene spesielt nå før jul. Koseligere stemning og flottere butikk skal det letes lenge etter!
Jeg har fått inn et parti blomsterkasser, og selv om det ikke er hagesesong tenkte jeg at julerosene kunne komme til sin rett i de nye kassene. Mannen min holder på å sette opp igjen en gammelt tømmerhus hos oss. Veggene har en flott rustikk overflate, og laftemosen kunne også brukes som dekke i bunnen av kassene.

9 kommentarer:

heidi sa...

Nydelig Helen! Det er så rent og fint både det du lager og presentasjonene dine på bloggen.

Min søster og jeg planlegger en tur til søstrene Mylius med det første - fordi det ser så spennende og koselig ut med butikken deres, men også fordi vi er av Mylius slekta vi også...

Anonym sa...

Nok en gang lyser de flotte bildene dine mot meg når jeg åpner din Blogg.Enig med deg at pynting til jul må ikke bli for tidlig , da tar det bort all den gleden og det spennende som følger med jul og tradisjoner, men jeg er vel i samme års klasse som deg så det har vel noe med hva en er oppvokst med. Når jeg var barn pyntet mine foreldre til jul lille julaften, men til gjengjeld var det ikke så mye pynting som i dag.Jeg har pyntet kjøkkenet mitt med nissene mine det er der de hører hjemme hos meg. Så har jeg engler og annen pynt i resten av huset. Gleder meg til å se hvordan du pynter til jul Grete

Vibeke sa...

Å så vakkert, fryd for øyet hver gang jeg kommer inn hit til deg :o)

Ønsker deg en herlig adventstid!
Vibeke

Berit sa...

ÅÅh, juleroser nå, så lekkert! Men det blir litt langt til Lena.
Einerhjertene dine var også nydelige. Liker så godt einer, både til inne- og utepynt.
Jeg hører forresten også til dem som venter med julepynting til lillejulaften.

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Hei Helen

Så flotte juleroser, ja, kassene er også spes flotte. Jeg var hos Søstrene Mylius i dag og dro hjem glad og fornøyd, mens lommeboka var litt mere misfornøyd! Koselig å være innom der, Søster B og jeg gikk på skole sammen "i gamledager", så det blir litt mimring.

Fortsatt god advent. Vi tar godt vare på dyra,ja. Da blir nissen blid også ;)

IngunnBW sa...

Så artig, jeg hadde akkurat laget et innlegg med min julerose da jeg finner juleroser hos deg :) Og for en vakker plassering av de nydelige smijernskassene! Den laftete veggen var helt skjønn, jeg er så glad i slik treverk og gamle miljøer med sjel. Julerosene greier seg ute med mose rundt føttene?

Mose, einer, kongler...etter mitt begrep er dette de koseligste tingene vi kan dekorere med. Jeg er også glad i hvitt og har hvit/lime julerose og hvite svibler.

Tettemose minner meg om huset i Mormor og de åtte ungene. De hadde tettet de laftete veggene godt med lav tror jeg det var, og lille Morten minstemann plukket det ut igjen... Han strevde veldig og måtte til og med stå på krakk for å nå opp på veggen slik at han fikk gjort grundig arbeide :) Mor begynte å ane uråd da hun syntes det trakk og til slutt så at noe (var det håret til far?) beveget seg i vinden da de satt foran ovnen om kvelden.

Kos deg videre i førjulstiden Helen!

Silje sa...

Flotte juleroser:)

Anonym sa...

Dette var jo blomsterkasser helt i min stil også da! Skal se jeg må ta et aldri så lite hagekurs hos deg til våren nå :)

Anonym sa...

haimingwei
ruishi8732
sidegeermo
bolan540
wukelan