mandag 2. februar 2009

Gode gamle ting


Inspirert av andre bloggere fikk jeg lyst til å vise noen gamle ting som gleder meg i hverdagen. Det første bildet viser blant annet en av blomstervasene jeg har etter min bestemor. Det er alltid like hyggelig å sette blomsterbuketter i den. Den har også en veldig fin fasong for små buketter.

Her ser vi en gammel bolle som har blitt kjøpt på en auksjon for mange år siden. Jeg har alltid ment at den er fin, men det var ikke før eldstesønnen begynte å bruke den til baking at jeg også oppdaget at den er veldig trivelig å ta i bruk. Det er jo noe helt annet å ha deigen i denne sammenlignet med en plastbolle. Det er forresten sønnen min som har tatt bildet også.

Neste bilde viser en glassbolle som jeg ikke helt husker hvor kommer i fra, men jeg har i hvert fall hatt den lenge. Jeg synes det er enkelt og pent å legge noen pene, duftende roser til pynt på denne måten.

Denne bollen har jeg kjøpt ny. Jeg ble så betatt av denne serien som er oppkalt etter hjemmet til Carl Larsson, Sundborn.

Til slutt bilde av ei fløtemugge jeg også har etter bestemor. Det er ikke så ofte den blir brukt til fløte, men den er jo veldig dekorativ alene, eller som vase for en enkelt blomst, selv om den er litt merket av tidens tann

15 kommentarer:

Tvert-om-tanten sa...

God morgen, Helen!

Så nydelige ting du viser! Og bildene dine er jo så flotte. Man burde jammen la den evinnelige plasten hvile og bruke "ordentlige" ting når man lager mat - da ville det sikkert bli mye koseligere...
Ønsker deg en fin dag!

Lene fra Lillehammer sa...

Åååå, igjen har du imponert med utrolig flotte og nostalgiske bilder. Jeg får sånn skikkelig Madikken-følelse jeg når jeg ser bildene dine.
Ha en strålende dag Helen!

Anonym sa...

Takk for en estetisk nytelse!

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Så fine ting. Særlig fløtemugga etter bestemor var helt nydelig. Du er nå spesielt flink til å presentere det å da.

Skulle forresten ønsket at jeg hadde en bakende sønn jeg også. ;) Han er svigermors drøm, den godeste E.

Jonna sa...

Fine ting- fløtemuggen liker jeg best, den er virkelig spesiell.
Bakgrunnsbildene minner meg om at jeg hadde tenkt å spørre om du har tenkt grave opp noe lammeøre i år? I så fall vil jeg gjerne kjøpe noen, holder på å planlegge oppgradering av bedet foran huset- det skal bli rosa, lysegrønt og grått/lilla med mye sølv i bladverket og der ville det tatt seg fint ut med noen slike.

Merethe sa...

SÅ mange gamle fine ting du har å vise frem. Også lager du utrolig fine bilder av de. :)

Lene fra Lillehammer sa...

Hei igjen. Joda, jeg liker veldig godt psilestemon og jeg har faktisk noen av dem selv et eller annet sted i hagen som jeg fikk byttet til meg i fjor. Tror også jeg kjøpte et par av den for et par år siden. Geranium er blitt en av mine favoritter.

Hjärtat Mitt sa...

Du visar så otroligt fint komponerade bilder.
Jag älskar dem :)

♥♥♥♥♥ Mari i Marieholm

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
Blir helt matt jeg, over hvor flotte bilder du viser - utrolig koselig stemning i hvert enkelt...
Endelig er Februar her, snart er det tid for frøsåing - og plutselig er det vår...

Ha en super dag og uke...

Brocante sa...

Så koselige ting. Jeg har bare gamle ting i mitt hus - kjøper ingen nye ting. Alt mitt er brukt av andre - ikke alt er veldig gammelt, mye er det, men ikke alt. Fellesnevneren hos meg er at de funnet på loppemarkeder, hos brukthandleren eller arvet. Det som er arvet er det jeg setter størst pris på.

Anonym sa...

Takk for et flott foredrag og en særdeles inspirerende kveld på Peder Balkes Hus!

Spennende nyheter du har på gang - gleder meg til å se alt utstilt i hagen din til sommeren!

Og ta kontakt når du får inn nye sjal, jeg er så fornøyd med mitt at jeg vil gi ett i gave til min mor!

Jonna sa...

Ja, er enig i at bær er skumlere enn blomster.
Da jeg begynte å sjekke alle plantene i hagen min fant jeg jo ut at jeg har en del giftig- dog ikke like giftig som storhjelmen- og at jeg heller får utdanne barna mine litt i spiselige/ikkespiselige planter.
Og hurra for lammeørebarn- jeg har sådd en hel bråte med blå valmuesøster, kanskje det er noe for deg? (om de kommer opp, da)

Tvert-om-tanten sa...

God kveld, Helen!
Jeg har en liten ting til deg på bloggen min!

Hilsen fra landet sa...

Moro å arve og herlig å kjenne suset fra gamle tider... så enig så enig. Viktig å ta vare på!

Tyra sa...

Hei igjen, Helen!! Som vanlig legger du ut så vakre og inspirerende bilder!! Jeg får lyst å gå barbent ut i hagen og plukke inn noen peoner. Helt til jeg oppdager at det ligger sånn ca en halv meter med snø der ennå...
Men altså, jeg har tjuvlånt bildet ditt(igjen) på bloggen min, men har jo selvsagt oppgitt kilde, og linket både til siden din og bloggen...
Håper det er greit, hvis ikke må du si ifra, så fjerner jeg SELVSAGT bildet.
Store klemmer fra Cathrine.