lørdag 21. februar 2009

Hagens tekstiler


I min romantiske hage synes jeg det er fint å pynte med forskjellige håndarbeider. Jeg har alltid vært glad i både hekling, strikking og søm, slik at disse vintermånedene må utnyttes til dette. I går var jeg igjen i favorittbutikken min etter stoff til ny sommerkjole. Ingen sak når det er så godt utvalg i stoffer, blonder og knapper slik at man får lyst til å sy 10 kjoler og ikke bare en. Stoffet til kjolen på bildet er også selvfølgelig fra Kjolesenteret på Lillo. Det er også linstoffet i puten. Blonden på puten er ikke derfra, den har jeg strikket sjøl.

Symaskinen kan jo brukes til mer enn å sy klær. Rosekransene på disse putene er applikasjon.

På neste bilde er det de gamle gode bestemorlappene som har blitt brukt til puter på hagestolene. Paraplyen er kjøpt inn på en sydentur. Må nok innrømme at jeg lurte litt på hva jeg skulle bruke den til når jeg kjøpte den. Det er ikke helt vanlig å vandre rundt med en slik paraply, men jeg syntes den var så fin at jeg bare måtte kjøpe den. I sommer har den faktisk gjort nytte for seg som parasoll for blomster i en stekende sydvegg.

På neste bilde vises blant annet en pute med broderi av huset vårt. Dukene har jeg ikke laget sjøl. De er kjøpt brukt hos Søstrene Mylius.

Siste bildet viser en kjær duk jeg kjøpte i en bruktbutikk på en tur i Sverige for noen år siden. Den er alltid like hyggelig å finne fram hver vår.

Alle bildene er klikkbare.

11 kommentarer:

Anonym sa...

For noen herlige bilder. Jeg ble nesten nostalgisk av noen av dem.

Maiblomst sa...

Så mykje fint! Den paraplyen var jo genial soml solbeskyttelse!

Merethe sa...

Nydelige bilder og herlige duker,puter og kjole. Du er så flink,lager slik en fin atmosfære med tingene.

Sigrid sa...

Så flink du er! Syr du kjoler selv også? Skjønner ikke hvordan du får tid.
Flott foredrag på mandag, forresten. Jeg fikk mange gode tips :-)

IngunnBW sa...

Nyyydelig Helen! De aplikerte putene var spesielt skjønne, likeledes kjolen din og puten med husmotivet på. Deilig med slike bilder nå i alt det hvite ute :)

Anonym sa...

Du er ein dyktig fotograf, Helen. Eg er imponert over "stylingen" og blikket ditt. Eg tek mykje bilde av mat, og veit kor mykje arbeid det er. No har jo du fantastiske kulisser i hagen din, min hage er tre etasjar ned, og det er litt meir styr å fotografere ute. Det blir mykje bering... ;-)

Tove sa...

Flotte bilder Helen og de beskriver stemningen i hagen din veldig godt :-) Jeg fikk også masse tips på mandag. Håper jeg klarer å bruke noen av dem ;-)

Anonym sa...

Du snakker om gjennomført stil! Gleder meg til sommer'n, da kommer jeg på "opplevelses besøk" i hagen din!

Tvert-om-tanten sa...

Så nydelige bilder...sukk... Man kan drømme seg alldeles bort =)

i et lite rødt hus sa...

Kjempe fine bilder du viser. Søstrene Mylius må jeg ta meg en tur innom, for ta meg turen over Mjøsa å kikke:)
Ha en fin helg!

Tyra sa...

Hadde følt det som om jeg hadde reist med en tidsmaskin om jeg hadde blitt tatt imot på den trappen med den atmosfæren rundt meg og en dame med slike vakre kjoler. Jeg formelig kjenner duften av roser ut i fra de vakre bilden...Gleder meg til sommeren!!!
Hilsen fra Cathrine