søndag 15. mars 2009

Forbilder og sommerkjole


De fleste av oss har vel forbilder. Et av mine er uten tvil Tasha Tudor Så de gangene noen sammenligner meg og hagen min med henne og hennes fantastiske hage blir jeg veldig stolt. I tillegg til å ha flott hage, hadde hun også så fine kjoler. Jeg har nå brukt noen vinterdager til å sy meg ny sommerkjole. Noen kaller det kostyme, og det er kanskje mer riktig. Her er utgangspunktet: Stoff fra Kjolesenteret på Lillo, samt gamle knapper kjøpt på et marked. Og så er det hyggelig å bruke godt gammelt utstyr. Gammel brodersaks samt min bestemors fingerring.Kjolene mine har en tendens til å bli ganske like, men denne gangen ville jeg ha den litt luftigere. Før har de hatt linning i halsen samt lange ermer. Nå tegnet jeg inn krage og kortere ermer. Gulvet blir bestandig tatt i bruk når stoffet skal klippes, og da er pusen alltid på plass. Og hun skal bestandig sitte oppå mønsteret.Glidelås passer jo ikke helt inn i den tidsepoken mine kjole ligner på, så da må det bli mengder med knapper i stedet. Det er en del jobb å sy i ørten knapper, og ikke forglemme å lage like mange hemper.I dag ble kjolen min ferdig. I tillegg til at ingen har maken til den, er den også billig. Den koster meg ikke 300,-. Og så er det jo veldig koselig vintersyssel å sy også.

23 kommentarer:

Anonym sa...

Åh! Så lekker.

Merethe sa...

Du verden hvor flink du er til å sy. Kjempelekker ble kjolen.
Flott dame som forbilde har du også.:)

IngunnBW sa...

Å du og du, noe så nydelig! En perfekt 'Tante Blå' :)
Du er jo helt utrolig flink. Alt du kan og gjør! Bildet med hatten og den flotte lange fletten nedover på siden var som klippet ut av en gammel bok. Du kan jo lage det i 'brun'sort-hvitt i litt gammel stil og ramme det inn :)

Berit sa...

Aldeles henrivende, Helen!

Anonym sa...

Hjelpes for en flott kjole!

Lene fra Lillehammer sa...

Ja hva er det du ikke får til Helen! Kjempeflott ble den.
PS! Jeg trodde et øyeblikk at Mossepus hadde tatt seg en tur til deg jeg, jøsses som pusekattene våre er like.
Ønsker deg en trivelig kveld Helen!

Helen sa...

Ja Lene, pusekattene våre er veldig like. Men pusen vår er operert i det ene beinet, så som du ser av bildet er posituren litt rar.

Dagny- Heim sa...

Imponert av det arbeidet du har lagt ned her! Nydeleg, både dama og kjolen :-)

Ha ein fin kveld!

Nina i Paradiset sa...

Joda, jeg fikk mailen! ;)
Kjempehyggelig!!
Tenkte å skrive ett blogginnlegg ang. mail, men har enda ikke hatt tid til å samle tankene. Du skjønner det er mange pussige sammentreff på Internett...
Dine hjemmesider fant jeg for flere år siden, og ble virkelig fasinert over å finne noen som hadde så lik smak som meg! (i dette innlegget ser jeg også at vi har samme sko!!!)
Skulle heller ikke forundre meg om at du også har tenkt flere ganger at du er født i feil århundre... Det har jeg! (hadde det bare ikke vært for PC, oppvaskmaskin og bil...!)
Kjempesøt kjole, forresten! Har bestilt meg litt stoff og blonder fra Stoff & Stil denne uka, men kan ikke forstå at jeg skal få tid til å sy noe mer enn gardinene til stua,-om jeg rekker det! (skal bare sy på fløyelsbånd på spisebordsduker fra Kid! Min kopi av Lene Bjerre's kjempedyre gardiner! )
Deilig med vår og bar hage nå, ja! I min gamle hage ligger snøen tykk og hard enda, og det er is over alt. Liksom trøsten det nå da. Her er alt så rotete og halvferdig enda...

Klem fra Nina

Alt godt sa...

Nydeleg! Akkurat i din stil.

Anonym sa...

Fantastisk - både resultat og arbeid! For ikke å glemme bildene..

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
Noe så nydelig da... knallfin...
En skikkelig hagerose-kjole...
Nostalgisk og vakkert...
Du er kjempeflink...

Ha en super dag...

Tvert-om-tanten sa...

Åååååååhhhh, den som kunne sy... Mormor var sydame, er sikker på at hun sitter i himmelen og skjemmes over barnebarnets syferdigheter...eller snarere mangelen på dem... Nydelig kjole!!!! Og vakker pus! Ligner vår, men med lengre pels.

ASSA sa...

Så lekker kjole da, og som vanlig flott arrangerte bilder!

Anonym sa...

Takk for inspirende foredrag på Dokka i kveld! Hilsen Linn og lille Hans

NIB sa...

Hei! For en flottblogg du har! Se du ønsker å legge deg til hos nib. Vi greier ikke helt å bestemme oss for om du kvalifiserer som medlem, i og med at dette kanskje i første rekke er en hageblogg. På nib registrerer vi interiørblogger.

Vi tenkte du kanskje kunne søke på nytt hvis du velger å ha fokus på interiør i fremtiden? Er det en grei løsning?

mvh

nib

Anita sa...

Hei! Nå ble jeg skikkelig glad! Er skikkelig fan av hagen din og nå har jeg altså funnet bloggen din!!! Linker deg hvis det er greit og skal nå kose meg masse her inne! Ha en strålende helg!

Marie sa...

Første gong eg er innom bloggen din trur eg.
Du har ein av dei nydelegaste bloggane eg har sett! Å så romantisk og vakkert...

God helg :)

Garden Angel sa...

For en søt kjole!
Så flink du er!
Husker jeg så deg og hagen din i et blad! Har det nok her et sted ennå. Husker jeg tenkte: "wow" for en gjennomført og lekker hage!
Akkurat sånn jeg drømmer om å ha det. Jeg jobber med saken:)
Takk for inspirerende innlegg!

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Det er ikke vanskelig å slå et slag for noe som er så flott, da. Det er som terapi for den som aldri kommer i nærheten av en brøkdel av ditt blomsterflor. Og kanskje litt smisking for å få lov til å ta en tur til sommeren, hehe.

Gratulerer med storesøster, det nærmer seg den STORE dagen nå.

heidi sa...

Hei Helen.
Kunne tenke meg at du har samme forbilde som meg når jeg ser hvordan hagen din er. Tasha og hennes hage har jeg aldri kunnet glemme siden jeg leste om henne for mange år siden, og din hage gjør ikke mindre inntrykk!

Må også få takke for en herlig inspirerende kveld på Tangen i går. Min søster og jeg boblet over av glede og inspirasjon på turen hjem. Det er så viktig å få litt "påputt" på denne tiden av året.

Du nevnte noe om at du kunne sende oss foredraget du holdt for oss, pr. mail, - og jeg vil fryktelig gjerne ha det tilsendt.
På forhånd takk!

Mvh Heidi
heisolb@yahoo.no

Tvert-om-tanten sa...

God kveld, Helen!

Den boka har jeg bestilt meg i dag! Gleder meg veldig til å få den, for den boka jeg har kjøpt ga meg virkelig mersmak. Syns det er rart at ikke noen av bøkene om henne og av henne er oversatt til norsk.

Ha en fin kveld!

Hanne~Rita sa...

Utrolig flott kjole,som passer veldig godt til omgivelsene du har..romantisk og ven. Pusene har en lei tendens til å sette seg oppå både avis og gavepapir når man sitter på gulvet..tror de vil hjelpe til,være med på det som skjer..eller kanskje heller ta all oppmerksomhet bort fra arbeidet for litt kos ;) Nysgjerrige er de ihvertfall! Ser veldig fram til at du skal komme nordover til høsten for å holde foredrag for oss i sortland hagelag! :)