søndag 16. august 2009

August i hagen


To sesonger er jo aldri like i hagen, og i år har det vært ekstra mye regn i juli og august. Når jeg kikker på bildene fra juni og juli må jeg nok innse at det er lengre mellom fotomotivene i hagen nå. Noen høststauder og klematis er det riktignok som gleder meg om dagen. Vi fikk to uker i overgangen juni/juli med full sommer og temperaturer opp mot 30 grader. Jeg har en teori om at disse to ukene med hete ødela litt for remonteringen av rosene i hagen. De blomstret rett og slett ferdig da. Det er derfor veldig få roser som blomstrer hos meg nå. Det er nesten bare 'Conrad Ferdinand Meyer' som blomstrer flittig. Det er også den første rosen som blomstrer om våren. Det er ikke mange andre roser som har bedre duft, og formen synes jeg er upåklagelig.
Ettersom det har regnet så mye, så har jo hagen gitt mye fin bær, fine avlinger og frodige plener, noe som den lille bildeserien min viser.
Helens augusthage

7 kommentarer:

Nina sa...

Hei. så hyggelig blogg du har. Masse fine bilder ;)

Annika Christensen sa...

Ohh vilken fin bild!
Annika

Lene fra Lillehammer sa...

Igjen, flotte bilder! Og jammen er Mossepusen vår med på en av bildene, hehe! Men du, hva slags søt blomst er det du har foran hestemynten? Den var litt meg igjen som så mye av det du har.
Ønsker deg en strålende uke Helen!

Solveig sa...

Ja, det er ikke alltid plantene liker for mye varme heller, og i sommer har vi liksom hatt krana av eller på!
Så flotte bilder du tar - du får til og med vanlige grønsaker til å bli kunstverk! :o)
Ønsker deg en flott uke.
Hilsen Solveig

Berit sa...

Bær og grønnsaker er også pent når du tar bilder!
Når det gjelder rosene tror jeg du har rett. Det har tatt tid før de byr seg til å remontere. Men nå har jeg masse knopper, og håper de rekker springe ut.

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
Dette bildet var jo bare nydelig... alltid spennende å sameligne bilder fra tidligere sommre - hvordan alt forandrer seg...

Ha en super dag og helg...

Margrethes hus og hage sa...

Herlig rose! Ja det har vært en litt underlig sommer i år, her har rosene kommet fint nå, men vi har hatt en lang hvilepause i år uten roser i forhold til vanlig, synes jeg.

Du har en kjempeflott blogg, alltid kjekt å kikke innom!

Ha en fin helg! Hilsen Margrethe