torsdag 30. juli 2009

Duker og klematis
I dag var jeg på Lena og tok en tur innom 'En trapp ned' . Dersom du er på mine trakter og liker gamle ting f. eks gamle håndarbeider bør du ta turen innom der. Det var veldig mye forskjellig jeg hadde lyst på, men greide å begrense meg til et par ting. Det ene var en håndheklet festremse til den nette sum av kr. 100,-. Det andre var en større, kvadratisk helt plettfri håndbrodert linduk til kr. 300,-. Den som sysler med en del håndarbeid vet hvor mange timer som ligger bak en slik duk. Det var på nippet at flere hvite putetrekk med innfelt håndheklede mellomverk også ble med hjem, men egentlig er skapene mine fulle.Jeg håper på oppholdsvær til helgen slik at de som har lyst til å komme og kikke på klematis slipper å gå rundt med paraplyer. Selv om noen klematis fremdeles kun står med knopper, har de fleste nå startet blomstringen. Hagens fineste er nok 'Etoile Violette' med hundrevis av blomster. De har noe blomsterfølge av storkenebb, astilber og hestemynter. Noen storkenebb holder virkelig på med blomstringen tross været. En av favorittene mine er 'Patricia' som har blitt enormt stor. Jeg har selv sådd geranium psilostemon som jeg målte til 1,30 m. Den er vist på det ene bildet i bildeserien under. Er det ikke greit med blomster som fortsetter å blomstre selv om du ikke klipper av de visne? Astilbene står på det fineste i disse dager. Blomstringen er relativt kort, men vakre er de. Skyggebedene er veldig greie. Lite jobb med de, samtidig med at regnvær ikke ødelegger noe. Skyggebedene mine går mest i grønntoner. Jeg har derfor plassert en blomsterkasse på veggen med Flittig Lise i min favorittfarge for å få inn litt farge. Jammen er de flittige, med sol kun etter kl 22 forsetter de likevel blomstringen. Revebjeller hører med i en romantisk, cottage garden. Dessverre er nok vintrene litt strenge for overvintring av disse toårige plantene. Selv om jeg hadde hundrevis av småplanter i fjor, er det veldig få som blomstret i år. Jeg er derfor godt fornøyd med de nye frøene jeg kjøpte hos Lëuthens Frø as i vår. De blomstrer samme år som de såes, og står derfor på topp i hagen min nå. De har navnet Digitalis purpurea Dalmatinian. Det siste bilde i bildeserien viser azaleaen jeg hadde innlegg om for litt siden. Blomstene på den har ofte hatt noen rosa prikker, men nå kom den med en blomst som er nesten helt rosa. På bildet er den plassert ute på bordet vi har fått laget over varmepumpen. Er jeg ikke heldig som har en snekker som kan lage alt jeg ber om?

Her er bildeserie om blant annet:
Klematis, storkenebb, astilbe og hestemynte

8 kommentarer:

Sigrid sa...

Geranium 'Patricia' er min favoritt også. Den har et overdådig flor - leeeenge :-)

Marie sa...

Vakkert!
Hagen din er nok i ein heilt annan klasse enn min ja! Eg må helst halde meg til planter som ikkje er så høge grunna vinden me ofte har her.

Dagny- Heim sa...

Utruleg vakre dukar. Nydeleg handarbeid! Skulle gjerne ha gått ned den trappa, eg :-) Mine skap har plass til mykje meir av slikt!

Ha ei fin helg, fårhåpentlegvis utan paraply i den vakre hagen din.

Solveig sa...

Så nydelige håndarbeider! Ja, jeg har pyslet så mye med denslags at jeg vet det tar tid :-) Skal ta med meg tipset om butikken!
Jeg er ganske så sikker på at hagen din er nydelig selv i regnvær, men en ønsker selvsagt å vise plantene fra sin beste side.
Det jeg synes er så fasienerende med hagen din, er alle de flott hagrommene du har skapt! I tillegg til et vell av nydelige planter!
Og ja, flere Flittigliser til meg også:-) Har funnet ut at denne planten svikter ikke så lett - og skygge tåler den godt!

Ønsker deg en strålende dag!
Klem fra Solveig

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Takk for sist, ja! Noe dårlig samvittighet skal du slett ikke ha. Jeg storkoste meg og skal slettes ikke ha noen frynsegoder for at jeg har litt å bloggge om ;)

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Tusen takk for strikkehjelp.

Så koselig da at jeg kan få lokket noen over Mjøsa. Håper bare det var før regnværet begynte i går :)
Nå håper jeg på godt vær både i helgene og ellers framover, og ønsker lykke til med de siste hage-helgene.

yanmaneee sa...

golden goose
kevin durant shoes
kobe byrant shoes
golden goose outlet
golden goose
jordan shoes
yeezy 700
moncler jacket
supreme t shirt
kd shoes

Anonym sa...

off white hoodie
hermes handbags
kd shoes
off white t shirt
kyrie shoes
off white hoodie
supreme hoodie
yeezy boost 500
golden goose sneakers
yeezy 350