torsdag 5. august 2010

Når sølv blir en vinner


Noen synes nok det blir vel mange gråe planter i hagen min, men jeg synes de er enere sammen med andre farger. Favoritten min vel malurt Artemisia absinthium, men andre typer malurt samt lammeøre og fløyelstjæreblomst er også flotte. Her har jeg satt sammen fire bilder der jeg synes malurt gjøre jobben sin. (Bildet er klikkbart)

Ellers vil jeg slå et slag for Flittig Lise. Mine kasser får sol kun etter kl 21, men blomstrer flittig likevel. Mine er kjøpt på Kapphøgdda Gartneri på Toten.

Jeg har minimalt med lukingsjobb i bedene mine ettersom jeg tar i mot toårige frøplanter med åpne armer. Men jeg har noen lukingstimer i kjøkkenhagen. Jeg har imidlertid funnet ut at det er veldig fin avkobling og jeg tar meg tid til å registrere fint vær og fuglesang og fryder meg over at plantene vokser og gror. Og selv om jeg er elendig på kjøkkenet, synes jeg det er stas å hente giftfrie grønnsaker i egen hage til middagen. Og purreplantene må da være vakre?

Noe av det jeg gleder meg til på sensommeren er at clematisene skal komme i blomst. Og de skuffer heller ikke i år selv om det var en veldig tøff vinter. De aller fleste av mine blir klippet helt ned om våren, og jeg blir hvert år fascinert over at de vokser 4 og til og med 5 meter i løpet av sommeren. Her har jeg satt sammen fire bilder av fire forskjellige typer, og legg merke til at ingen er plantet inntil vegg.

I tillegg til at jeg har noen fine eksemplarer av den lyseblå clematisen 'Blue Angel' for salg i hagen min, synes jeg at jeg har fått tak i noen spennende roser også. Det er blant annet gallicarosene Belle de Crecy og Conditorum, og damaskrosen York and Lancaster. Etter denne sommeren er det vel også greit å satse på herdige canadiere som William Baffin og Louise Bugnet. For de som er som meg og liker at rosene når uante høyder har jeg noen få eksemplarer av Paul's Himalayan Musk Rambler og Geschwinds Schönste

8 kommentarer:

Lene fra Lillehammer sa...

Jeg er helt enig at sølv er superflott. Jeg sådde for noen år siden Artemisia Ludoviciana og den stikker opp alle steder, men den er en fryd å se på sammen med alt det andre. Jeg har også den typen du har og de er jo også lekre men de blir høyere enn Ludoviciana. Fløyelstjæreblomst er det jo du som fikk meg til å interessere meg for og de dukker opp både her og der i hagen. Mange steder har jeg måttet dra de opp da det har blitt litt vel mange på samme sted. Jeg er også veldig glad i den hvite varianten og den har jeg inniblant noen roser, der skal jeg ta frø ihvertfall for det har vel blitt litt vel mye rosa i hagen min, nå trenger jeg litt mer hvitt.
Så takk for titten igjen Helen, alltid en fryd å se på.
Ønsker deg og dine en trivelig kveld!

Anne (Moseplassen) sa...

sølv er uslåelig :)
Det piffer opp, og trekker frem både blomsterfarger og andre bladfarger.

Nydelige bilder fra hagen din som alltid Helene. Herlig å se :)

Blomsterguri sa...

Vakkert med grått mot fargerike blomster. Du har en kjempefin hage, og dokumenterer det godt med gode bilder!

elle-melle sa...

Jo sølv er flott og en sikker vinner. Jeg hadde malurten tidligere, men den er dessverre gått ut her. Jeg vil gjerne forsøke en gang til for den er så flott sammen med fargesterke blomster.
For en nydelig blogg og hafe du har. Skulle ønske jeg bodde litt nærmere Toten, jeg:))

Villrose sa...

Vinner i hagen :-D

Både Artesima (ulike), Brunnera macrophylla (diverse), Nyresnerle,(Dichondra argenta) som den heter så vakkert på norsk, og andre.

françoise sa...

beautiful flowers !

Marie sa...

Sølv er definitivt ein vinnar!
Skjønne bilde, det er som å vere tilbake i hagen din :)
Lauvet på grønnsaker er verkeleg dekorativt :)

Brita på Biristrand sa...

Var innom hagen din i sommer og forelsket meg i dine fylte flittige liser. Hadde noen rosa fylte for noen år siden og de gir virkelig masse blomstring. Lett å overvintre og lett å ta stiklinger av. Har kjøpt hvite enkle nå, og de står og blomstrer fint. Heia Flittig Lise!