mandag 13. juli 2009

Lage roser


Innlegget kalte jeg "lage roser" men egentlig mener jeg formere roser. Det er noe jeg anbefaler dere å prøve dere på.
I fjor hørte yngstesønnen min stadig besøkende i hagen ønske seg maken til noen av rosene i hagen vår. Går det ikke an å formere dem opp, spurte han. Jo, bare prøv du, svarte jeg. Han satte i gang, og faktisk klarte han å få rot på omlag 10 stykker. Dessverre klarte vi bare å overvintre en av dem. Men nå er det ekstra stas å vise fram den fine rosen i blomst.
Foreløpig står den i den flotte urnen jeg fikk i gave da Eidsvoll hagelag besøkte meg i sommer.

Her ser dere et bilde av "moren". Austinrosen 'Maryrose'

11 kommentarer:

Anonym sa...

Bare en av ti stklinger som overlevde vinteren? Oj, da skjønner jeg at jeg nok bør dempe min optimisme betraktelig. Jeg prøver meg nemlig på stiklinger fra en villrose i sommer, mitt første spede forsøk på tilnærming til rosenes verden... : ) Jeg har lest mye, hentet herfra og derfra på nettet. Men, jeg skjønner at det er vanskelig...

Helen sa...

Denne gangen valgte vi å grave pottene ned i hagen. Nå vil vi forsøke å overvintre pottene sammen med fuchsia og pelargonia i kjeller i stedet.

Min Verden sa...

Jeg skal def. forsøke meg i år - hvis det blir bare en er det greit nok som første forsøk :) Godt han fikk prøve gutten - om noen år er han kanskje selveste arvtager etter Dag Lyngar! Hils gutten fra meg. Hanne

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Så artig at G også viser interesse for det som spirer og gror. Det blir spennende å høre om denne vinterens prosjekt går bedre. Det håper jeg virkelig at det gjør.

Margrethes hus og hage sa...

Skulle gjerne "laget" mine egne roser! Er det bare å ta en avlegger i en potte med jord, eller er det noe man bør gjøre først?

Mary rose er bare nydelig!

Hilsen Margrethe

M.E.V. foto sa...

Skulle gjerne ha besøkt den hagen din. Den ser fantastisk ut:)

Stiklinger av rose har jeg ikke prøvd, men det må jeg kanskje gjøre noe med...;)

Lene fra Lillehammer sa...

Hei på deg Helen! Jeg kunne også tenkt å forsøke å lage fler roser men jeg vet ikke om jeg har tålmodighet nok, dette er vel en prosess som tar litt tid kanskje?
Å du, når det gjelder den caprifolen er jeg utvilsomt interessert. Dumme meg plantet en for noen år siden som vokser utenfor annekset. Den er ikke helt i min farge og går i en slags orangefarge. Men nå har den jo vokst seg såpass stor at jeg ikke har hjerte til å dra den opp.
Du har vel hagevandringer hver helg du så kanskje jeg kunne fått tatt meg en tur snart?

Solveig sa...

Så spennende! Svigerfar var en sann rose-entusiast. Hadde over 100 forskjellige sorter i sin hage. Han stoppet gjerne i forbifarten hos noen han såg hadde nydelige roser og spurte om å få en stikling. Og svaret var alltid ja, med dertil kaffeslapperas og noen nye betjentskaper i tillegg :-)Han lagde til og med "kuvøse" for sine nye prosjekt/stiklinger.
Høres ut som et spennende prosjekt jeg skulle ha lært meg mer om.

Ha en flott dag!

Hilsen Solveig

Dagny- Heim sa...

Her må me få nokre tips frå sonen din :-)

ASSA sa...

En vaker bideserie!
Flott deltager.

Anonym sa...

lebron shoes
bape
kevin durant shoes
off-white
golden goose sneakers
golden goose sneakers
off white outlet
off white shoes
air jordan
supreme