onsdag 8. juli 2009

Helens 5 på topp

Jeg har blitt utfordret av Wenche til å vise hagens 5 på topp. Jeg er litt usikker på hvilke jeg skal velge ut, noen kan jo bli fornærmet.
Valget ble imidlertid 3 roser, rosepelagonier og en fuchsia.

Jeg synes jeg får mye glede tilbake ved å bruke litt tid høst, vinter og vår på planter som ikke er vinterherdige. Før tok jeg fuchsia, pelargonier samt en del annet som ikke tåler frost direkte fra kjeller og ut i hagen når faren for minusgrader var over på forsommeren. De siste par årene har de fått oppholde seg i drivhuset fra påske og fram til frostfrie dager i hagen. Det har virkelig gjort at jeg får mye større glede av dem. Jeg skal innrømme at de dulles litt med, men det synes jeg de fortjener.

Førstemann ut er Fuchsien 'Waltz Jubelteen'


Neste ut er et par rosenknoppelargoner.


Så over til roser. Dette er den kanadiske rosen 'Alexander McKensey' Bildet gjengir dessverre fargen litt feil, den har nemlig en delikat kjølig farge.


Neste ut er Sigrid Undsets favoritt 'Louise Odier'


Sist ut er Rosa Helenae 'Lykkefund'. Hun har vokst seg større og finere for hvert år.


Til slutt vil jeg vise dere et bilde som jeg fikk tilsendt av en av mine hagebesøkende. Vedlig hyggelig å ha yngre damer på besøk også:-). Bildet er tatt av hennes mamma. Er det ikke yndig?

6 kommentarer:

Min Verden sa...

Jeg er helt enig med deg Helen - 5 på topp! Constanse Spry var jo også fin hos deg, men den er kanskje allerede på hell? Bildet av småjenta er helt nydelig :) Hanne

Elsa sa...

Den oppstamma fuchsiaen var kjempeflott, nesten som et tre jo. Selv har jeg ikke blitt bitt av fuchsiabasillen, men det er like før tror jeg.
De andre bildene dine var også kjempeflotte.

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
Nå har jeg "kost" meg i din vakre hage... den er bare helt nydelig...

Ha en super kveld, uke og helg...

Ellen Walnum sa...

Wow for en flott Walz Jubelteen!! Blant mine mange fuchser er den en av mine desiderte favoritter. Den strutter liksom av livslyst den der. Jeg har stammet en av dem opp i år, og etter å ha sett din gleder jeg meg stort til tiden framover:-)

Dovilė sa...

cute:)

Wenche sa...

Så nydelig Helen.
Og så flotte Pelargonium og Fuchsia du har. Walz Jubelteen var jo helt fantastisk. :-)